Tuesday, August 12, 2008

Ingat 5 Dalam 5


Question 1 : What were the 5 things you doing 5 years ago?
1. Baru sampai UNIMAS
2. Tengah sebuk buat assignment
3. Merangkak belaja design
4. Sebuk dengan BAYU
5. Sebuk blaja cakap Sarawak (kena paksa). Huhuu...

Question 2 : What were the 5 things on your to do list today?
1. Check mailbox yang dah bertapuk - done.
2. Isi ScheduALL
3. Bawak Amir gi umah Abang Alam, watpe tah
4. Pegi dinner dengan FINAS
5. Tengok wayang. Ari ni murah maa...

Question 3 : What are 5 snacks that you enjoy?
1. Kinder Bueno
2. Sama cam Pa'it - Cheezels. Original aa...
3. Keropok ikan - any type.
4. Karipap. Specifically - yang Mama or Njang buat. Yummy!
5. Oh ya.. CHOKI CHOKI!! Nyum nyum...

Question 4 : What are 5 things that you would do if you were a billionaire?
1. Beli rumah - aku sebijik, Mama sebijik, Abang sebijik, Keklin sebijik, Ayah sebijik.. sape gi nak umah? Angkat tangan!
2. Beli kereta - sama gak dengan list kat atas ni...
3. Buat haji - aku, family, bakal isteri, sesapa sedara mara yang belum mampu, and untuk Arwah...
4. Buat masjid - masjid betul tau. Stock investment untuk akhirat. Hehe...
5. Buat masjid - 'masjid' yang satu lagi. Hehehe...

Question 5 : What are 5 jobs you’ve had?
1. Jual kad raya yang Abang design masa sekolah rendah dulu...
2. Tolong Arwah and Abang Sopi jual murtabak lepas PMR...
3. Designer / Marketing Personnel kat SME Pack lepas balik dari Sarawak...
4. Free lance - makan, tidur, design sambil tidur kat umah selama beberapa bulan yang buhsan...
5. Sikalang la. Di sini.

Haa.. sapa kata aku pemalas? DUA ENTRY sehari tau !!!

p/s : BOSS! Aku nak balik.. huhuu...

2 comments:

faiz said...

nasyid pon karier gak kan sbenarnye? dapat elaun tuh tetiap kali melalak.. haha.. kan kan? tu tak kire kalo menang, dapat adiah lagi.. ;p

Jojoe said...

Cheitt.. abih tu, awat ang tak tulih? HAUHUAHUA...