Friday, July 25, 2008

OUTING?

Haha.. sekali lagi blog Pa'it berjaya memberikan aku sedikit inspirasi untuk entry aku yang seterusnya. Hauhuahua.. Jom.. kita cerita pasal KELUAR KE PEKAN PADA HARI SABTU @ OUTING.. here goes...

Masa sekolah dulu, aktiviti yang aku wat masa outing berbeza mengikut tahun. Masa form 1, aku dengan Mush akan pergi makan EXTRA LARGE VALUE MEALS kat McD Central Square hampir tiap minggu. Pastu jalan jalan.. n jalan jalan lagi. Sangatlah buhsannya.. huhuu...

Masa form 2 plak, aku baru akan pegi main DIABLO kat OCEAN @ SP Plaza. Cam besh.. cam beshh.. aku akan kuar sebaik saja dibenarkan (aku dah tak ingat - kul 10 or kul 1 aa time tu?), dan pergi lunch dulu kat salah satu kedai kat situ, makan nasik, then terus melepak kat Ocean tu sampai dekat kul 6. Sejam RM3.50.. so dalam RM14 la aku abiskan setiap minggu untuk main game bodoh tu je. Huhuu.. then aku akan turun ke belakang Ocean, di mana terletaknya stesen bas kecik, terus naik bas Tmn Ria / Tmn Bandar Baru / Tmn Ria Jaya dan turun di depan gate skolah or tepi IKM. Huhuu bila pikir² balik, inipun buhsan jugak!

FORM 3 - aku dah mula kenal apa itu INTERNET! HAHAHA.. ketinggalan rupanya aku nih.. so aktiviti bermain game aku dah ditukar dengan aktiviti chatting! Hauhuahua.. macam besh, dan agak kebodohan jugak rupanya aku time tu.. huhuu...

FORM 4 - aku tak ingat. Ada jamming² sikit dah kot? Bleh sapa² tolong ingatkan aku? Huhuu...

FORM 5 - Hehe.. dating.. dating.. dating.. ngan awek aku masa tu (you know who), and of coz my best-bud. Owh ya.. and my lil bro, si Baihaqky yang budget comey tapi aku lagi comey tuh. HAUHUAHUA...

KOLEJ? Hmm.. Kitorang akan outing bergilir² - Khamis atau Sabtu. Untuk Khamis, leh kuar lepas 2.30 je.. untuk Sabtu, leh kuar dari kul 10am kalau tak silap aku. Gilir² - kalau minggu ni pompuan kuar ari Khamis, budak laki akan kuar ari Sabtu, and vice versa. Tapi ada aku kesah? Tak kira turn sape pun kuar ari Khamis, aku tetap akan 'hilang' sejurus selepas rehat, kira² kul 11. Sebelum kul 12 aku dah ada kat umah, lepak² makan nasik. Then by 2pm aku dah tunggu awek aku masa tu plak (you know who jugak) kat bus stop depan IPK Kulim tuh. Then ari Sabtu, arwah Abah akan antar aku masuk, sambil mengangkat tangan kat Ketua Warden yang tunggu kat gate tu dengan selambanya. HAUHUAHUA HEAVAN!

Itu je kot. Takde idea, pluz nak balik kampung! Ooo balik kampongggggggggggggg Ooo balik kampongggggggggggggg Ooo balik kampongggggggggggggg HATI RIANGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!

p/s : Baca jelah.. layankan aje aku ni. Hauhuahua.

3 comments:

timbab2 said...

haha..korang yang outing slalu pakai baju asrama budget best kan...penuh central square & bas station sp kan...huahuahua...muka seko2 poyo abih...

Faiz said...

haha.. yeay.. outing mmg best! tambah2 bile tapau nasik goreng pak bahadur.. haha..

~akhirnye aku sempat tgk nama penulis kreatif itu.. huhu.. bangga2..

"mama, ni la kawan faiz yg nasyid dulu tu.. jojoe.."

Jojoe said...

Cheitt.. malu saya.
Hehe.
Tah.. heran aku.. padahal bukan sedap pun nasik goreng tuh. Huhuu..
Weh pa'it.. kat atas ni budak Father Barre woo.. jom kita booo dia ramai2.. HAUHUAHUA...