Friday, October 10, 2008

Waris Jari Hantu

I have no doubt dari mana aku warisi bakat seni suara aku (seni ke...)..
Tapi baru beberapa jam yang lalu, akhirnya aku dapat tau jugak dari mana aku mewarisi bakat menulis aku ni.. huhuu...

Aku and Kakchik, disertai juga kemudiannya oleh Angah dan Ayah, menyelongkar gambar-gambar lama untuk di'scan'. Tetiba aku jumpa yang ni.. huhuu...



What? Tak nampak? Aiyoo.. klik kat situ laa, kasik besar..
Degil aaa..
Yelah yelah, aku taip balik.. grr...

:: Lots of Love ::

Potret Kenangan
Tanda Persahabatan
Kenang dia .... bila Rindu
Ketepikan ......... bila jemu
Jangan di - buang
Jangan pula di - apa²kan.
Ketenangan wajah - nya
Betapa tidak tenang hati - nya,
Kasihani - lah dia ya ?.

"ALLAH MAHA BESAR "
...........................................

Love,
Mohaliyus

Pulau Pinang
12th April 1970


Benda ni tertulis di belakang sekeping gambar.. gambar Abah. Yang ni..



Ensem kan?
Err.. jangan tanya aku apa², tobat aku memang tak tau. Paham pun tak.

Apa kena mengena 'kasihanilah dia' dengan 'Allah Maha Besar' tu pun aku tak tau.
Owh ya.. MOHALIYUS stands for Mohd Ali Yusoff..
Itu pun aku tak paham. Sejak bila Abah ada Mohd?
While Izah stands for.. err.. Azizah...

Hurm.. aku tak sure sama ada mama dah penah tengok gambar ni.
And tak sure tak jugak nak tunjuk kat mama or tak..
Err.. tak kot ek?
Huhuu..

p/s : Iman tak dapat diwarisi.. dari seorang ayah yang bertakwa.. ayat power boleyyy..
Like Father Like Son, ey? Damn true.. huhuu...

3 comments:

Skullsplitter said...

Wow! Sangat puitis!

skullsplitter

ajathajar said...

err.. err..
abah ko kurus time muda.
like father like son eyh?

hihi..
kidding buddy =)

Jojoe said...

Whoooaaaaaaaaaaaaaaa..

Aku cakap pasal ayat laa, bukan badan.. whoaaaaaa........